We zijn zorgprofessionals. We verkopen dus geen onzin
We werken met bewezen effectieve interventies en maken keuzes op basis van onze schat aan praktijkervaring
Lees meerGemeentes
Ook gemeenten kunnen ons model toepassen, bijvoorbeeld om inwoners laagdrempelige toegang tot zorg, ondersteuning en preventie te geven. Zo verbeteren we samen de lokale gezondheid, verminderen we druk op het sociaal domein en ontlasten we mantelzorgers.
Lees meerWerkgevers
We creëren, samen met u, een vitale werkomgeving en verminderen het ziekteverzuim. Via het digitale platform kunnen medewerkers zelfstandig of begeleid aan hun gezondheid werken, ondersteund door multidisciplinaire zorgteams. Bovendien zijn de kosten voorspelbaar en transparant, omdat we werken met een vast bedrag of abonnementsmodel.
Lees meerGeen perverse prikkels: een vaste investering in gezondheid
In traditionele zorgsystemen krijgen behandelaars betaald per verrichting, waardoor overbehandeling of late interventie soms onbedoeld lonend kan zijn. Bij Rondom in Bedrijf is dat anders: wij werken met een vast investerings- of abonnementsmodel. Hierdoor ontstaat juist een financiële prikkel om gezondheid te behouden in plaats van ziekte te behandelen. Deze manier van financieren geeft rust en focus: onze professionals hebben baat bij preventie, niet bij méér zorgproductie. Dat leidt aantoonbaar tot minder onnodige onderzoeken, snellere doorverwijzing en meer preventieve acties. Uiteindelijk profiteren zowel medewerker als werkgever van een lager ziekteverzuim en lagere zorgkosten, terwijl de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft.
Lees meerMultidisciplinaire samenwerking en gedeelde doelen
Rondom in Bedrijf hecht grote waarde aan samenwerking. Naast zorgprofessionals zoals fysiotherapeuten, psychologen, leefstijlcoaches en ergonomen, spelen ook werkgevers en werknemers zelf een essentiële rol. Al onze zorgverleners, ongeacht de discipline, werken al jaren samen in één team, in één organisatie, in één elektronisch dossier, en dus vanuit dezelfde werkwijze, visie en met hetzelfde hogere doel. Daarmee hebben wij bewezen dat het kán en waardevol is: één belang, één datastroom, één team – samen in dienst van mensen die gezond en vitaal willen zijn. Bijvoorbeeld: als een bedrijfsfysiotherapeut ziet dat een werknemer meer gebaat is bij leefstijladvies, schakelt hij of zij direct een leefstijlcoach in. En als er psychische oorzaken spelen, betrekt het team een GZ-psycholoog. Deze korte lijnen en gedeelde visie – “de medewerker weer gezond én klachtenvrij houden” – zorgen dat klachten minder snel escaleren. Bovendien stimuleren we een positieve groepsdynamiek: als collega’s gezamenlijk een stap-challenge aangaan of elkaar motiveren om gezond te eten, wordt gezond gedrag een dagelijkse praktijk in plaats van een ver-van-je-bed-show.
Lees meerDigitaal platform met 300+ interventies en gamification
Wij beschikken over een uitgebreid digitaal gezondheidsplatform dat continu doorontwikkelt. De app en het platform zijn eenvoudig aan te passen aan de huisstijl van diegene die er mee aan de slag gaat, zodat er herkenning en eigenaarschap ontstaat. Op het platform vinden werknemers oa. informatieve artikelen, filmpjes en tips, zelfscans en quizzen die inzicht geven in gezondheid, online trainingen en workshops, bijvoorbeeld op het gebied van stressmanagement, beweging of voeding. Maar ook gamification-elementen als challenges, puntensystemen en badges. Deze combinatie van educatie en spelelementen maakt gezondheid leuk en toegankelijk. Aan de hand van ingevulde vragenlijsten of chatgesprekken ontvangt een werknemer automatisch persoonlijke suggesties. Werkgevers kunnen bepaalde thema’s voor alle medewerkers uitlichten, bijvoorbeeld een maand lang extra aandacht voor hartgezondheid. Omdat alle interventies centraal beschikbaar zijn, kan iedereen eenvoudig zelf aan de slag met preventie.
Lees meerStepped-care: laagdrempelig en stapsgewijs
Zodra een werknemer klachten of vragen heeft, kan hij of zij direct chatten of bellen met een zorgverlener – zonder tussenkomst van leidinggevende of extra declaraties. Blijkt er meer nodig, dan volgt een online consult met bijvoorbeeld een fysiotherapeut, psycholoog of leefstijlcoach. Pas als digitale begeleiding niet volstaat, plannen we een fysiek consult in. Dit stepped-caremodel verlaagt de drempel voor zorg en maakt hulp “licht als het kan, intensief als het moet.” Zo worden klachten in een vroeg stadium aangepakt en onnodige behandelingen voorkomen. Het resultaat? Gerichte zorg, minder verzuim en lagere kosten.
Lees meerMensen boeien en binden. Duurzaam mét resultaat
We stimuleren een gezonde leefstijl door digitale tools. Investeren in vitaliteit voelt als een cadeautje!
Lees meerHet is alles of niets. We werken een integrale benadering
Om echt impact te maken geloven wij in een integrale benadering. Alles of niets is ons motto
Lees meerWe gaan voor de win-win-win. Plus de juiste balans
We gaan altijd voor de juiste balans m.b.t. kosten en baten
Lees meerWe werken vanuit ons zorghart. Niet vanuit een margebrein
We zijn zorgverleners, ons vizier staat op activiteiten ontplooien die er echt toe doen. Positieve impact maken staat hierbij voorop
Lees meerWe werken integer. Vanuit onze drijfveren, met de juiste motivatie
We rekenen met een helder tarief; één vaste prijs per werknemer
Lees meerIndividuen
Zelfs als iemand geen werkgever of gemeentepakket heeft, kan hij of zij gebruikmaken van ons platform of onze fysieke locaties. We bieden passende zorg, met een focus op preventie en betaalbaarheid.
Lees meer